Studievaardigheden: overzicht

Gedurende het gehele jaar bieden de studentendecanen van de afdeling Studenten Services van de UvA workshops en trainingen voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

Hieronder vind je het aanbod van Nederlandstalige workshops en trainingen van de studentendecanen voor 2018-2019.

Via de link hieronder vind je het gehele Engelstalige aanbod (ook voor Nederlandstalige studenten en pas afgestudeerden).

De stapel te lijf (workshop)

Studeren betekent vaak dat je je door grote stapels boeken, verslagen en syllabi heen moet werken. Hoe ga je die het beste te lijf en hoe zorg je ervoor dat wat je hebt geleerd ook blijft hangen?

Plan je studie (workshop)

Het daadwerkelijke studeren kan in de knel raken wanneer je niet goed kunt plannen, waardoor je verstrikt raakt in het het steeds weer herzien en bijstellen van je planning. Hoe leer je efficiënt studeren?

Scriptie starten (training)

Voordat het afstuderen echt in zicht komt, kan de scriptie voor veel studenten een lastige hindernis zijn. Deze training kan je helpen deze hindernis te nemen.

Studie op de rails (training)

Je bent net begonnen of al langer bezig met je studie. Je wilt verandering aanbrengen in je studiepatroon, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Deze training kan uitkomst bieden.

Studie op de rails - alleen ouderejaarsstudenten (training)

Je bent al langer bezig met je studie. Je wilt verandering aanbrengen in je studiepatroon, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Deze training kan uitkomst bieden.

Korte workshop: Hoe krijg ik het in mijn hoofd?

Onderstrepen, samenvatten, nog een keer doorlezen…..wat doe je allemaal om het bestudeerde in je hoofd te krijgen, en is dat eigenlijk wel efficiënt?

Korte workshop: Morgen begin ik...

Het maken van planningen is iets dat wordt vergeten, verdrongen of een doel op zichzelf kan worden. In deze korte workshop ga je aan de slag met het maken van een realistische planning.

Korte workshop: Slim lezen

In deze korte workshop leer je de grondbeginselen van goed, oriënterend en snel lezen, die je helpen efficiënt en met begrip te studeren.

Korte workshop: Tentamentips algemeen

Ondanks de verschillen, zijn opleidingen qua toetsingsmethode vaak vergelijkbaar. Daarom zijn er algemene tips te geven over het maken van tentamens.

Wat ook nuttig kan zijn:

Gepubliceerd door  Studenten Services

27 november 2018