CV en motivatie

Overtuig de werkgever

Curriculum Vitae (cv)

Je cv is een belangrijk document tijdens het solliciteren. Het geeft een kort en krachtig overzicht van je ervaringen, behaalde resultaten en interesses, zowel binnen als buiten je studie. Werkgevers kijken doorgaans eerst naar je cv en pas daarna naar je motivatiebrief. Je cv wordt in eerste instantie slechts kort gescand wordt, zo’n 10-20 seconden. Zorg er daarom voor dat een werkgever snel kan vinden waar hij naar zoekt. Focus daarbij op de eisen die gesteld worden in de vacature en pas je cv aan voor elke sollicitatie.

Je cv kun je ook inzetten in een netwerkgesprek of een oriënterend gesprek. Met een goed cv vergroot dus je kans op een baan die bij je past!

Tips

Motivatiebrief

Je motivatiebrief is bedoeld ter ondersteuning van jouw cv en laat zien wat je motivatie en geschiktheid voor een functie is. Je wilt de lezer vooral nieuwsgierig maken naar jou als sollicitant en uitgenodigd worden voor een gesprek. Houd het kort en krachtig en zorg dat je de brug slaat tussen wat jij wilt en wat de werkgever zoekt.

Feedback op je brief en cv

Wil je feedback op je motivatiebrief en/of cv? De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre denken graag met je mee. Je kunt zelf een 30-minuten afspraak inboeken. Neem je brief en CV uitgeprint mee.

Gepubliceerd door  Studenten Services

15 juni 2017