Master in het buitenland

Denk je erover om je voor een volledige master in het buitenland in te schrijven? Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.

Begin op tijd

Speel je met de gedachte om in het buitenland een masteropleiding te gaan volgen? Zorg dan dat je op tijd begint met je oriëntatie. Reken op minstens één jaar voorbereiding tussen de allereerste oriëntatie en je daadwerkelijke vertrek naar de universiteit van jouw voorkeur. 

Stappenplan

Een volledige master in het buitenland organiseer je zelf. Als freemover schrijf je je uit bij de UvA en schrijf je je in aan de universiteit van jouw voorkeur. Alle andere praktische zaken regel je ook zelf. Het verschilt hiermee dan ook van een uitwisseling.

Tijdens een uitwisseling sta je ingeschreven bij de UvA en kan je bachelor- of mastervakken volgen, en geen diploma halen. Als freemover sta je ingeschreven bij de universiteit in het buitenland en volg je een volledig programma met uitzicht op een diploma. Ondanks het feit dat je zelf alles regelt, kunnen medewerkers van de Universiteit van Amsterdam je adviseren bij dit proces. 

Guidelines Master Abroad 

Lees de Guidelines Master Abroad door om een volledig beeld te krijgen van wat er komt kijken bij

  • jouw oriëntatie op de mogelijkheden
  • het maken van een keuze en
  • de praktische voorbereiding

Erasmus+ lening

Vanaf januari 2015 kun je een lening aanvragen voor financiering van je verblijf voor een volledige master in het buitenland. 

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van het Stappenplan en de 10 redenen om te kiezen voor een master in het buitenland nog vragen? Dan kun je terecht bij de Studenten Services voor advies en begeleiding.

  • Bij de Studentendecanen kun je praktische vragen bespreken over studiefinanciering, beurzen en andere financiële zaken.
  • Bij Bureau Internationale Studentenzaken kun je algemene informatie krijgen over studeren in het buitenland en het aanmelden bij een andere universiteit. Daarnaast kunnen zij je informeren over mogelijkheden bij partneruniversiteiten en internationale netwerkverbanden van de UvA. 
  • De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre begeleiden je bij oriëntatie- en keuzevragen.  Tijdens een individueel gesprek krijg je meer inzicht in je eigen situatie en ben je beter in staat om antwoorden te vinden op vragen die je hebt. Met hen kun je bespreken of het behalen van een buitenlandse master daadwerkelijk bij jou past en wat de meerwaarde ervan is met betrekking tot jouw loopbaanwensen.

Gepubliceerd door  Studenten Services

16 februari 2017