Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Over het Student Careers Centre

Wat doen we?

Ons team van 9 studiekeuze- en loopbaanadviseurs  biedt studiekiezers, studenten en pas afgestudeerden professionele begeleiding op belangrijke momenten in de (studie)loopbaan.

Hoe doen we dat?

Dagelijks voeren we  individuele gesprekken met studenten, geven we trainingen en workshops en houden we voorlichtingen op opleidingen. Daarnaast organiseert het Student Careers Centre grootschalige carrière-evenementen, zoals de UvA Career Day, en ontwikkelen we diverse digitale tools zoals de UvA Job board, het vacatureportal voor studenten en alumni van de UvA. Ook ondersteunen we opleidingen bij het vormgeven van carrière-begeleiding binnen de opleiding.

Waarom doen we dit?

We vinden het belangrijk dat studenten naast de academische vorming ook zicht krijgen op de eigen talenten, interesses en motivatie zodat ze met vertrouwen keuzes kunnen maken; dat zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt; en dat zij vaardigheden ontwikkelen om werk te vinden of te creëren dat bij hun past.

Kennis en ervaring

Wij hebben jarenlange ervaring met de begeleiding van universitaire studenten die voor een belangrijke keuze staan; voor een bacheloropleiding, een minor, een stage of exchange, voor een masteropleiding en omtrent hun eerste stappen richting de arbeidsmarkt. Omdat we studenten in alle fasen van de opleiding spreken, hebben we inzicht in opleidingen, ingangseisen, inhoud van programma’s, schakelmogelijkheden en arbeidsmarktsectoren. En omdat we studenten van alle opleidingen spreken kennen we de arbeidsmarkt van advocatenkantoor tot culturele instelling. Van multinational tot startup. Door ons contact met bedrijven in de regio of daarbuiten zijn we up-to-date over wat de huidige arbeidsmarkt vraagt van een starter.