Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Contact

Informatie voor UvA-medewerkers

Advies en begeleiding bij opleidings- en arbeidsmarktoriëntatie

Als medewerker kun je studenten wijzen op de dienstverlening van het UvA Student Careers Centre. Daarnaast werken de loopbaanadviseurs  samen met studieadviseurs, stagecoordinatoren, docenten en andere medewerkers aan het opzetten of versterken van loopbaanbegeleiding binnen de opleiding.

Dienstverlening voor studenten

Het Student Careers Centre biedt informatie, advies, training en professionele begeleiding aan studenten op het gebied van:

 • Studiekeuze, studieswitch en masterkeuze
 • Keuzes binnen de studieloopbaan (in aanvulling op studieadviseurs)
 • Loopbaanoriëntatie
 • Vertalen van kennis, vaardigheden én persoonlijkheid en werkwaarden naar de (Nederlandse) arbeidsmarkt
 • Sollicitatievaardigheden

Voor wie?

De primaire doelgroep van het Student Careers Centre is de UvA-student; in elke fase van de studie tot 1 jaar na afstuderen. Ook bieden wij studiekeuzebegeleiding aan externe studiekiezers die zich oriënteren op een Bachelor- of Masteropleiding aan de UvA.

Daarnaast werken wij samen met UvA-medewerkers (stagecoördinatoren, studieadviseurs, tutoren/mentoren, opleidingscoördinatoren, etc). voor het ontwikkelen van loopbaanbegeleiding binnen en naast de opleiding. Ook adviseren wij werkgevers over het aanbieden van stages en startersbanen op WO-niveau.

Aanbod voor internationale studenten

Naast ons reguliere aanbod van online informatie en individuele gesprekken hebben we een speciaal aanbod van trainingen en workshops, toegespitst op de internationale student met ambities om in Nederland of de EU te werken. Ook in de UvA Job board kan het internationale aanbod eenvoudig worden gefilterd. Daarnaast organiseren we jaarlijks twee evenementen specifiek voor deze doelgroep: het International Talent Event Amsterdam en de Student-Alumni Career Networking Events.  

Dienstverlening voor medewerkers

Podiummodules voor medewerkers

De verschillende afdelingen van studenten services geven podiummodules aan geïnteresseerde medewerkers van de UvA/VU. Dit zijn workshops waar je je als medewerkers voor kunt inschrijven. Het Student Careers Centre organiseert de modules over onderwerpen als:

 • De veranderende arbeidsmarkt
 • Loopbaangesprekken van nu
 • Stage lopen als internationale student
 • Keuzebegeleiding aan studenten

Het aanbod wordt elk jaar vernieuwd.

Ga naar de podiummodules

Medewerkerslogin voor UvA Job board 

De UvA Job board is de vacatureportal exclusief voor UvA-studenten en pas afgestudeerden. Er staan stages, studiegerelateerde bijbanen en startersbanen in. Wil je als medewerker het aanbod bekijken, mail dan naar studentcareerscentre@uva.nl voor inloggegevens.

Non-EU studenten en stage lopen

Steeds meer internationale studenten van buiten de EU lopen stage in Nederland. Er is specifieke wet- en regelgeving rondom stage lopen en werken in Nederland waar het Student Careers Centre studenten en medewerkers over informeert. 

Ga naar www.uva.nl/work

Meedenken/bijdragen aan een carrière-evenement

Met onze jarenlange ervaring met het organiseren van carrière-evenementen voor studenten adviseren wij graag over de opzet en de organisatie ervan. Tevens kunnen wij een bijdrage leveren in de vorm van een voorlichting, workshop of speedcoaching/CV-checks. Voorbeelden van workshops vindt u in ons reguliere aanbod voor studenten of onder het kopje ‘maatwerk’ op deze pagina.

Communicatie- en PR-materiaal

Wil je op faculteits- school- of opleidingsniveau communiceren over de dienstverlening die de UvA biedt? Het Student Careers Centre heeft communicatie- en PR-materiaal beschikbaar dat ingezet kan worden in nieuwsbrieven, op narrowcastingschermen (TV-schermen), Facebook- en LinkedIn-groepen, bij onderwijsbalies en gespreksruimtes bij studieadviseurs. Je kunt hiervoor contact opnemen met Vera Maliepaard. 

mw. V.M. (Vera) Maliepaard MSc

Loopbaanadviseur

Doorplaatsen van online video's en handouts

We hebben handouts en video's ontwikkeld met kernachtige informatie, tips en adviezen over solliciteren. De handouts zijn online beschikbaar en kunnen geprint worden voor in wachtruimtes. De video's kunnen gemakkelijk doorgeplaatst worden op websites of canvas.

Handouts

Sollicitatievideo's

Maatwerk op locatie

Met regelmaat geven we voorlichtingen en verzorgen we workshops binnen opleidingen, colleges en graduate schools. Dit kan een onderdeel van ons reguliere aanbod zijn of een maatwerk voorlichting of workshop. Soms als onderdeel van een onderwijsvak, soms als losse workshop naast het curriculum.

Heb je interesse in een voorlichting of workshop van het Student Careers Centre op locatie? Neem dan contact met ons op.

Inhoudelijke bijdrage

Onze rol in de dienstverlening binnen een opleiding of faculteit is een inhoudelijke en een adviserende. Daarnaast dragen we als inhoudelijke experts op het gebied van Carrière-begeleiding aan studenten een bijdrage aan universiteitsbrede onderwerpen als:

 • Voorbereiding op de (beroeps)loopbaan
 • Internationalisering
 • De juiste instroom
 • Studierendement

Wie zijn wij?

Het Student Careers Centre bestaat uit een team van studiekeuze- en loopbaanadviseurs met diverse achtergronden.

Klik hier voor meer informatie over het team loopbaanadviseurs

Contact

Je kunt contact opnemen via ons e-mailadres: studentcareerscentre@uva.nl 
Telefonisch kun je ons bereiken via de Central Student Service Desk: 020-525 1401