Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Informatie voor UvA-medewerkers

Als medewerker kun je studenten wijzen op de dienstverlening van het UvA Student Careers Centre. Daarnaast werken de loopbaanadviseurs  samen met studieadviseurs, stagecoördinatoren, docenten en andere medewerkers aan het opzetten of versterken van loopbaanbegeleiding binnen de opleiding.

Dienstverlening voor studenten

Het Student Careers Centre biedt informatie, advies, training en professionele begeleiding aan studenten op het gebied van:

 • Studiekeuze, studieswitch en masterkeuze
 • Keuzes binnen de studieloopbaan (in aanvulling op studieadviseurs)
 • Loopbaanoriëntatie
 • Vertalen van kennis, vaardigheden én persoonlijkheid en werkwaarden naar de (Nederlandse) arbeidsmarkt
 • Sollicitatievaardigheden

Voor wie?

 • Primaire doelgroep: zittende UvA-studenten tot 1 jaar na afstuderen.
 • Studiekiezers: wij bieden studiekeuzebegeleiding aan externe studiekiezers die zich oriënteren op een Bachelor- of Masteropleiding aan de UvA.
 • UvA-medewerkers: wij geven advies op maat aan opleidingen en bieden podiummodules aan voor studentbegeleiders binnen de UvA.
 • Werkgevers: wij adviseren werkgevers over het aanbieden van stages en startersbanen op WO-niveau.

Dienstverlening voor medewerkers

Podiummodules voor medewerkers

De verschillende afdelingen van studenten services geven podiummodules aan geïnteresseerde medewerkers van de UvA/VU. Dit zijn workshops waar je je als medewerkers voor kunt inschrijven. Het Student Careers Centre organiseert de modules over onderwerpen als:

 • De veranderende arbeidsmarkt
 • Loopbaangesprekken van nu
 • Stage lopen als internationale student
 • Keuzebegeleiding aan studenten

Het aanbod wordt elk jaar vernieuwd.

Career Nieuwsbrief

Het UvA Student Careers Centre stuurt 3x per jaar een nieuwsbrief naar geinteresseerde medewerkers van de UvA. Onderwerpen zijn arbeidsmarkttrends, aanbod en agenda van activiteiten voor studenten, best practices van loopbaanorientatie binnen opleidingen en een direct in te zetten loopbaantip. Wil je je aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een mail met je gegevens naar ons.

Medewerkerslogin voor UvA Job board 

De UvA Job board is de vacatureportal exclusief voor UvA-studenten en pas afgestudeerden. Er staan stages, studiegerelateerde bijbanen en startersbanen in. Wil je als medewerker het aanbod bekijken? Mail ons dan voor inloggegevens.

Non-EU studenten en stage lopen

Steeds meer internationale studenten van buiten de EU lopen stage in Nederland. Er is specifieke wet- en regelgeving rondom stage lopen en werken in Nederland waar het Student Careers Centre studenten en medewerkers over informeert. 

Communicatie- en PR-materiaal

Wil je op faculteits- school- of opleidingsniveau communiceren over de dienstverlening die de UvA biedt? Het Student Careers Centre heeft communicatie- en PR-materiaal beschikbaar dat ingezet kan worden in nieuwsbrieven, op narrowcastingschermen (TV-schermen), Facebook- en LinkedIn-groepen, bij onderwijsbalies en gespreksruimtes bij studieadviseurs. Stuur hiervoor een mail naar studentcareerscentre@uva.nl.

Doorplaatsen van online video's en handouts

We hebben handouts en video's ontwikkeld met kernachtige informatie, tips en adviezen over solliciteren. De handouts zijn online beschikbaar en kunnen geprint worden voor in wachtruimtes. De video's kunnen gemakkelijk doorgeplaatst worden op websites of canvas.

Maatwerk op locatie

Met regelmaat geven we voorlichtingen en verzorgen we workshops binnen opleidingen, colleges en graduate schools. Dit kan een onderdeel uit ons reguliere aanbod zijn of maatwerk. Voorbeelden van workshops vindt je in ons reguliere aanbod voor studenten. Er is echter meer mogelijk dan dat. Neem gerust contact op met Sonia de Waal om de mogelijkheden te bespreken. 

Drs. S.M. (Sonia) de Waal

Loopbaanadviseur

Wie zijn wij?

Het Student Careers Centre bestaat uit een team van studiekeuze- en loopbaanadviseurs met diverse achtergronden.

Contact

Je kunt contact opnemen via ons e-mailadres: studentcareerscentre@uva.nl