Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Contact

Informatie voor UvA-medewerkers

Advies en begeleiding bij opleidings- en arbeidsmarktoriëntatie

Als medewerker kun je studenten wijzen op de dienstverlening van het UvA Student Careers Centre. Daarnaast werken de loopbaanadviseurs  samen met studieadviseurs, stagecoordinatoren, docenten en andere medewerkers aan het vormgeven of versterken van carrière-begeleiding binnen de opleiding. Kijk voor meer informatie onder Dienstverlening voor medewerkers op deze pagina.

Dienstverlening voor studenten

Het Student Careers Centre biedt informatie, advies, evenementen en begeleiding aan studenten op het gebied van:

 • Studiekeuze, studieswitch en masterkeuze
 • Vormgeven van de studieloopbaan in aanvulling op de begeleiding door studieadviseurs
 • Loopbaanoriëntatie
 • Sollicitatievaardigheden
 • Zicht op de (Nederlandse) arbeidsmarkt

UvA Job board

De UvA Job board is de vacatureportal van de UvA exclusief voor haar studenten en pas afgestudeerden. Wil je hier meer over weten? Check dan de informatie voor medewerkers op de medewerkerssite.

Voor wie?

De primaire doelgroep van het Student Careers Centre is de UvA-student; in elke fase van de studie. Daarnaast bieden wij studiekeuzebegeleiding aan externe studiekiezers die zich oriënteren op een Bachelor- of Masteropleiding aan de UvA en adviseren wij werkgevers over het aanbieden van stages en startersbanen op WO-niveau.

Tot één jaar na afstuderen

Studenten en alumni kunnen tot één jaar na afstuderen gebruikmaken van onze diensten. De UvA Job board blijft tot twee jaar na afstuderen toegankelijk.

Aanbod voor internationale studenten

Naast ons reguliere aanbod van online informatie en individuele gesprekken hebben we een speciaal aanbod van trainingen en workshops, toegespitst op de internationale student met ambities om in Nederland of de EU te werken. Ook in de UvA Job board kan het internationale aanbod eenvoudig worden gefilterd. Daarnaast organiseren we jaarlijks twee evenementen specifiek voor deze doelgroep: het International Talent Event Amsterdam en de Career Networking Events

Dienstverlening voor medewerkers

Podiummodules voor medewerkers

De verschillende afdelingen van studenten services geven podiummodules aan geïnteresseerde medewerkers van de UvA/VU. Dit zijn workshops waar je je als medewerkers voor kunt inschrijven. Het Student Careers Centre organiseert de modules over onderwerpen als ‘de veranderende arbeidsmarkt’, ‘loopbaangesprekken van nu’, ‘stage lopen als internationale student, etc. Voor meer informatie en het aanbod ga je naar www.uva.nl/podiummodules.

Informatie over wet- en regelgeving

Het UvA Student Careers Centre informeert internationale studenten van buiten de EU over de wet- en regelgeving rondom stage lopen of werken in Nederland. Wij kunnen u als medewerker ook meer informatie geven over deze regelingen.

Meedenken/bijdragen aan een carrière-evenement

Met onze jarenlange ervaring met het organiseren van carrière-evenementen voor studenten adviseren wiju graag over de opzet en de organisatie ervan. Tevens kunnen wij een bijdrage leveren in de vorm van een voorlichting, workshop of speedcoaching/CV-checks. Voorbeelden van workshops vindt u in ons reguliere aanbod voor studenten op www.uva.nl/training of onder het kopje ‘maatwerk’ op deze pagina.

Doorverwijzen van studenten

Studenten van alle UvA-opleidingen met oriëntatie- en keuzevragen kunnen verwezen worden naar dit Carrière platform. Daarnaast kunnen zij zelf contact met ons op nemen, zich aanmelden voor workshops en trainingen en zelf individuele afspraken inboeken. 

Communicatie- en PR-materiaal

Wil je op faculteits- school- of opleidingsniveau communiceren over de dienstverlening die de UvA biedt op dit terrein? Het Student Careers Centre heeft communicatie- en PR-materiaal beschikbaar dat ingezet kan worden in nieuwsbrieven, op narrowcastingschermen (TV-schermen), Facebook- en LinkedIn-groepen, bij onderwijsbalies en gespreksruimtes bij studieadviseurs. Je kunt hiervoor contact opnemen met Vera Maliepaard, loopbaanadviseur bij het Student Careers Centre. 

Daarnaast hebben we handouts ontwikkeld met kernachtige informatie, tips en adviezen over solliciteren. De handouts zijn online beschikbaar en eenvoudig via nieuwsbrieven en social media te delen. Ze kunnen ook getoond worden op zichtbare plaatsen in wachtruimtes. 

Maatwerk op locatie

Met regelmaat geven we voorlichtingen en verzorgen we workshops binnen opleidingen, colleges en graduate schools. Een aantal voorbeeld van voorlichtingen zijn:

 • Werk vinden. Hoe pak je het aan?
 • CV en motivatiebrief
 • Hoe kies ik een master?
 • Doing an internship in the Netherlands
 • How to find a job in the Netherlands

Voorbeelden van workshop zijn:

 • Craft your internship (halverwege de stage, met als doel deze belangrijke stap in de loopbaan, zoveel mogelijk te benutten wat betreft professionele ontwikkeling, kennis, ervaring en opbouw van een netwerk)
 • Motivatiebrief voor de master
 • Pitchen
 • Interview skills

Heb je interesse in een voorlichting of workshop van het Student Careers Centre op locatie? Dien dan een verzoek in via studentcareerscentre@uva.nl.

Inhoudelijke bijdrage

Onze rol in de dienstverlening binnen een opleiding of faculteit is een inhoudelijke en een adviserende. Daarnaast dragen we als inhoudelijke experts op het gebied van Carrière-begeleiding aan studenten een bijdrage aan universiteitsbrede onderwerpen als:

 • Voorbereiding op de (beroeps)loopbaan
 • Internationalisering
 • De juiste instroom
 • Studierendement

Wie zijn wij?

Het Student Careers Centre bestaat uit een team van studiekeuze- en loopbaanadviseurs met diverse achtergronden.

Klik hier voor meer informatie over het team loopbaanadviseurs