Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Contact

Karlijn, 27 jaar, Behavioural Neuroscience

"Er zijn enorm veel mogelijkheden en het is verstandig om even rustig de tijd te nemen om deze uit te zoeken"

Twijfel

Tijdens het tweede jaar van mijn master (Behavioural Neuroscience) begon ik te twijfelen aan een toekomstige carrière in dit vakgebied. Maar de vraag was toen: wat dan? Ik had geen idee hoe ik de zoektocht naar alternatieven kon aanpakken.

Vaardigheden en interessen in kaart

Met de hulp van de carrièrecoach heb ik eerst mijn vaardigheden en interesses in kaart gebracht. Door hier buiten de context van mijn huidige master over na te denken, kreeg ik een beter idee van mijn vaardigheden en interesses in het algemeen, hoe ik hierin nog kan groeien en hoe deze van pas zouden kunnen komen in mijn verdere loopbaan.

Profielen van mensen opzoeken

Daarna ben ik de vraag van de andere kant gaan bekijken, door profielen (loopbanen) op te zoeken van mensen met banen in mijn interessegebieden. Hierdoor kreeg ik een praktisch beeld van wat voor carrièremogelijkheden daarin zijn.

Belangrijkste inzichten

1) De belangrijkste les die ik heb geleerd is om te accepteren dat ik even niet zo goed weet wat ik wil na mijn master en dat ik die onzekerheid niet meteen op hoef te vullen met alternatieven

2) Ook heb ik geleerd dat een carrière moeilijk te voorspellen is en dat keuzes die je maakt vooral invulling geven voor de komende paar jaar. Door profielen van mensen op te zoeken heb ik voorbeelden gezien van hoe onvoorspelbaar loopbanen kunnen zijn.

Vervolgstap

Ik heb nu een goed beeld van mijn vaardigheden, interesses en carrière opties die daarbij horen, maar ik kan deze mogelijkheden nog wat beter bekijken. Alleen door met verschillende mensen in gesprek te gaan krijg ik goed beeld bij de praktische realiteit van verschillende opties. Uiteindelijk moet ik dan alsnog zelf de keuze maken: wat dan? Maar nu weet ik wél hoe ik het antwoord op deze vraag kan vinden.