Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Marjolein, 26 jaar, Medical Anthropology & Sociology

"Verschillende mensen uit mijn omgeving, van collega tot familielid, blijken dezelfde kwaliteiten bij mij te ervaren"

Solliciteren leverde niets op

Ik was al een tijd bezig met solliciteren, maar ik was steeds één van de velen en werd nauwelijks uitgenodigd voor een gesprek. Achteraf gezien omdat ik op vacatures solliciteerde die behoorlijk ver van mij CV afstonden. Wat zocht ik eigenlijk precies voor baan? Daarom leek mij de workshop 'Je professionele profiel' een goed idee. Daarnaast wilde ik op een meer zelfverzekerde toon schrijven, maar goed, hoe moest dan dan?

Workshops

Ik heb mij aangemeld voor drie verschillende workshops van het Student Careers Centre. Eerst Je Professionele Profiel, toen Motivatiebrief en tot slot, CV. Deze zijn allen relevant als je midden in de fase van solliciteren zit. Ik kan het iedereen aanraden. Het is alleen al een fijn gevoel dat je dit samen doet met anderen die in hetzelfde schuitje zitten.

Sollicitatiegesprek oefenen

Toen ik uiteindelijk werd uitgenodigd voor een gesprek heb ik career coach Meike gevraagd dit samen met mij voor te bereiden. Dit heeft mij naast goede tips, geholpen om vooral ook plezier te hebben in het gesprek.

Belangrijkste lessen

1) Door de workshop Je professionel Profiel kwam ik er in interactie met mijn omgeving achter waar mijn persoonlijke kwaliteiten liggen. Verschillende mensen uit mijn omgeving, van collega tot familielid, ervaren dezelfde kwaliteiten bij mij. Ik kan deze inmiddels ook goed onderbouwen/aantonen in mijn brieven en in gesprek.

2) Het schrijven van een goede brief en CV kun je leren. De workshops hebben mij zelfverzekerder gemaakt in het mezelf presenteren in brief en CV.

Vervolgstap

Het grappige is: de eerste brief die ik heb geschreven na deze reeks workshops heeft mij een baan opgeleverd. Het betreft een junior onderzoeksfunctie over een onderwerp dat heel goed aansluit bij mij interessegebied inclusief organisatorische en sociale taken die ik leuk vind.

Ik zal het best spannend vinden straks in mijn nieuwe baan, maar ik ga mijn uiterste best doen om vooral te gaan genieten van alle nieuwe dingen die ik mag gaan leren. Ik ben er helemaal klaar voor!