Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Master in het buitenland

Denk je erover om je voor een volledige master in het buitenland in te schrijven? Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.

Stappenplan Freemover

  1. Een volledige master in het buitenland organiseer je zelf. Als freemover schrijf je je uit bij de UvA en schrijf je je in aan de universiteit van jouw voorkeur.
  2. Alle andere praktische zaken regel je ook zelf. Als freemover sta je ingeschreven bij de universiteit in het buitenland en volg je een volledig programma met als doel een diploma.
  3. Ondanks het feit dat je zelf alles regelt, kunnen medewerkers van de Universiteit van Amsterdam je adviseren bij dit proces. 
  4. Lees de Guidelines om een volledig beeld te krijgen van wat er komt kijken bij een volledig Master’s programma in het buitenland: oriënteren op jouw mogelijkheden, een programma en universiteit selecteren en het organiseren van je Master in het buitenland.

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van het Stappenplan nog vragen? Dan kun je terecht bij de Studenten Services voor advies en begeleiding.

  • Bij de Studentendecanen kun je praktische vragen bespreken over studiefinanciering, beurzen en andere financiële zaken.
  • Bij Bureau Internationale Studentenzaken kun je algemene informatie krijgen over studeren in het buitenland en het aanmelden bij een andere universiteit. Daarnaast kunnen zij je informeren over mogelijkheden bij partneruniversiteiten en internationale netwerkverbanden van de UvA. 
  • De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre begeleiden je bij oriëntatie- en keuzevragen. 
    • Tijdens een individueel gesprek krijg je meer inzicht in je eigen situatie en ben je beter in staat om antwoorden te vinden. Met hen kun je bespreken of het behalen van een buitenlandse master daadwerkelijk bij jou past en wat de meerwaarde ervan is met betrekking tot jouw loopbaanwensen.