Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Masterkeuze

Masterkeuze

Hoe kies je je master?

Je masterkeuze is een belangrijke stap in het vormgeven van je (studie)loopbaan. Hier en in het menu vind je informatie die je kan helpen bij het kiezen. Heb je daarna behoefte aan een persoonlijk gesprek over je mogelijkheden, neem dan contact op met het UvA Student Careers Centre.

Een master kiezen: hoe pak je het aan?

Zelf aan de slag

Allereerst vraagt het van jou om jouw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen en je daarna te oriënteren op het aanbod aan masters in Nederland en/of het buitenland, of op andere opties, zoals werk vinden of een tussenjaar.

  • Ons masterkeuzestappenplan biedt je hierbij structuur
Download het Masterkeuzestappenplan: Hoe kies je een Master? (pdf, 14 p.)

Workshop

In het voor- en najaar bieden we een workshop aan om jouw masterkeuze een boost te geven.

Meld je aan voor de workshop

Individueel advies

Als je behoefte hebt om jouw masterkeuze te bespreken met een loopbaanadviseur, dan kun je contact opnemen met het UvA Student Careers Centre. Ons uitgangspunt is dat jij de vervolgstap zet die bij jou past, of dat nu een master binnen of buiten de UvA is. Ook als je besluit dat je (nu nog) geen master wilt doen.

Telefonisch

Elke dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00-10.00 uur zit een loopbaanadviseur klaar om telefonisch met je mee te denken. Bel +31 (0)20 525 1401 en kies optie 6 in het menu (UvA Student Careers Centre).

Afspraak

Studeer je aan de UvA? Dan kun je naast het telefonisch spreekuur, ook een afspraak maken om langs te komen. 

Maak een afspraak

Andere mogelijkheden na je bachelor

Op zoek gaan naar een baan

Wil je niet verder studeren? Of wil je eerst praktijkervaring op doen alvorens je je gaat verdiepen in een master? Of wil je een financiële buffer opbouwen? Dat kan. Ook met een bachelordiploma kun je aan het werk gaan.

Als je student bent aan de UvA of pas afgestudeerd kun je een kijkje nemen in de UvA Job board voor het actuele aanbod aan startersbanen. Voor informatie over oriënteren en solliciteren, ga naar Stage en Werk. Zie ook ons aanbod van voorlichtingen en workshops die je kunt volgen.

UvA Job board

Stage en Werk

Voorlichtingen en workshops