Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Masterkeuze

Hoe kies je je master?

Je masterkeuze is een belangrijke stap in het vormgeven van je (studie)loopbaan. Hier vind je informatie die je kan helpen bij het kiezen. Heb je daarna behoefte aan een persoonlijk gesprek over je mogelijkheden, neem dan contact op met het UvA Student Careers Centre.

Zelf aan de slag: stappenplan

Breng je wensen en mogelijkheden in kaart en oriënteer je op het aanbod aan masters in Nederland en/of het buitenland, of op andere opties, zoals werk vinden of een tussenjaar.
Het Masterkeuzestappenplan biedt je hierbij structuur.

Individueel advies

Als je behoefte hebt om jouw masterkeuze te bespreken met een loopbaanadviseur, dan kun je contact opnemen met het UvA Student Careers Centre. Ons uitgangspunt is dat jij de vervolgstap zet die bij jou past, of dat nu een master binnen of buiten de UvA is. Ook als je besluit dat je (nu nog) geen master wilt doen.

Mail ons

Mail je vraag naar studentcareerscentre@uva.nl. We beantwoorden je mail binnen 2 werkdagen.

Maak een afspraak 

Als UvA-student kun je zelf een afspraak met een studiekeuzeadviseur inboeken via de kalender.

  • 1-op-1 gesprek met een studiekeuzeadviseur (telefonisch/online)
  • Gesprek van 15 tot 30 minuten
  • Op de datum en het tijdstip van jouw keuze

Andere mogelijkheden na je bachelor

Op zoek gaan naar een baan

Wil je niet verder studeren? Of wil je eerst praktijkervaring op doen alvorens je je gaat verdiepen in een master? Of wil je een financiële buffer opbouwen? Dat kan. Ook met een bachelordiploma kun je aan het werk gaan.

Als je student bent aan de UvA of pas afgestudeerd kun je een kijkje nemen in de UvA Job board voor het actuele aanbod aan startersbanen. Voor informatie over oriënteren en solliciteren, ga naar Stage en Werk. Zie ook ons aanbod van voorlichtingen en workshops die je kunt volgen.