Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Arbeidsvoorwaardengesprek

De sollicitatiegesprekken zijn goed verlopen, het is duidelijk dat de werkgever graag met jou in zee gaat en ook jij gaat graag bij deze organisatie aan de slag. Dan is het tijd voor het arbeidsvoorwaardengesprek, waarin ook de salarisonderhandeling plaatsvindt.

Doel van het gesprek

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek maak je afspraken over je salaris en je secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, auto van de zaak, een bijdrage in de pensioenpremie, studiemogelijkheden en het aantal te werken uren.

De andere kant van de tafel weet hoeveel ze ongeveer willen betalen, dus zorg ervoor dat ook jij goed voorbereid aan tafel verschijnt.

Binnenkort kun je de handouts ‘voorbereiding arbeidsvoorwaardengesprek’ en ‘salarisonderhandelingen’ hier downloaden.

De overeenkomst

De gemaakte afspraken tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek worden schriftelijk vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Meestal stuurt de werkgever je deze binnen enkele dagen toe. Gebeurt dit niet, neem dan contact op met het bedrijf en vraag waarom je de overeenkomst nog niet hebt ontvangen. Vergelijk vervolgens de afspraken met je eigen aantekeningen. Let daarbij ook op de kleine lettertjes. Kloppen de gegevens, dan kun je ondertekenen. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!