Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

CV

Overtuig de werkgever

Curriculum Vitae (cv)

Je cv is een belangrijk document tijdens het solliciteren. Het geeft een kort en krachtig overzicht van je ervaringen, behaalde resultaten en interesses, zowel binnen als buiten je studie. Werkgevers kijken doorgaans eerst naar je cv en pas daarna naar je motivatiebrief.

Je cv wordt in eerste instantie slechts kort gescand wordt, zo’n 10-20 seconden. Zorg er daarom voor dat een werkgever snel kan vinden waar hij naar zoekt. Focus daarbij op de eisen die gesteld worden in de vacature en pas je cv aan voor iedere specifieke sollicitatie.

Je cv kun je ook inzetten in een netwerkgesprek of een oriënterend gesprek. Met een goed cv vergroot dus je kans op een baan die bij je past!

CV Feedback Tool

Upload je Engelstalige CV en krijg direct feedback. Ook kun je met de CV Feedback Tool jouw CV matchen met vacatures die je interessant vindt.

Voorbeelden en inspiratie

Wil je ideeën opdoen voor cv’s? Kijk op Pinterest van het UvA Student Careers Centre. Ook kun je het voorbeeld cv met tips en trucs downloaden.

Voorlichting CV: de basics

In deze online voorlichting maak je kennis met een cv samenstellen waarin je je competenties authentiek presenteert.

Kom naar de voorlichting van het UvA Student Careers Centre

Meld je aan voor deze voorlichting in UvA Corsizio. In deze portal vind je alle trainingen, workshops, voorlichtingen, groepen en sessies van Studenten Services.