Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bronnen economie en arbeidsmarkt

De grote trend die de economie wereldwijd bepaalt, net als de Nederlandse arbeidsmarkt, is de coronapandemie. Wat is de mogelijke impact? Welke sectoren zitten in de lift? En welke competenties worden voor jou belangrijk? Om je te helpen bij de oriëntatie op je loopbaan na het studeren, verzamelen we hier bronnen met actuele informatie, trends en inzichten.

  • Business Insider

    Business Insider focust op de zakenwereld met items over intrigerende mensen, bedrijven en tech. Het medium richt zich op (internationale) bedrijven, maar biedt ook analyses, tips en adviezen die interessant zijn als je een baan zoekt.

  • Centraal Planbureau

    Beetje droge informatie, maar de website maakt de grote lijnen in Nederland goed zichtbaar. De officiële bron voor allerlei trends in demografie, de arbeidsmarkt en de economie: cpb.nl.

  • INSEAD

    Insead Knowledge is een internationaal kennisinstituut en een gerenommeerde Business School. De content is wetenschappelijk, interdisciplinair, internationaal en intercultureel. Je kunt hier terecht voor trends en analyses. Niet makkelijk te lezen, maar zeker interessant.