Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Netwerken

80% van het werk wordt gevonden via netwerken. Het UvA Student Careers Centre kan je helpen je eigen stijl te vinden om met mensen in contact te komen.

Wat is netwerken?

Netwerken is iets wat je onbewust al doet. Iedereen maakt onderdeel uit van een netwerk van mensen. Dat netwerk kan bestaan uit familie, vrienden, medestudenten, docenten, je sportclub of theatergezelschap waar je lid van bent, (oud-)bestuursleden, mensen die je kent van vrijwilligerswerk, (oud-)collega’s, alumni van je opleiding, etc.

Deze mensen kunnen jou mogelijk informatie geven over (het vinden van) werk. Of zij kennen mensen die interessant zijn om mee te gaan praten. De connecties van jouw connecties blijken vaak het meest relevant. Je gaat met mensen in gesprek die een belangstelling voor een onderwerp met je delen. Daarom vraag je nooit om een baan, altijd om advies.

Download de handout Netwerken voor tips en voor een lijst vragen die je kunt stellen tijdens een gesprek.

LinkedIn is een enorm digitaal netwerk van professionals. Voor meer informatie over LinkedIn, download de handout.

Online netwerken via LinkedIn

LinkedIn biedt handige manieren om te netwerken met alumni van jouw opleiding. Bekijk onderstaande video voor uitleg hierover.

Workshops en trainingen

Workshops

Wil je leren hoe je werk kunt vinden via je netwerk? Neem dan deel aan de workshop Netwerken. Wil je eerst jouw professionele profiel helder krijgen, zodat je daarmee in gesprek kunt gaan met anderen? Dan is de workshop 'Ontdek wat je wil in werk' mogelijk ook interessant.

Meld je aan voor deze workshops in UvA Corsizio. In deze portal vind je alle trainingen, workshops, voorlichtingen, groepen en sessies van Studenten Services.