Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek jouw mogelijkheden

Je kunt je op verschillende manieren orienteren op jouw mogelijkheden voor na je opleiding.

Praat met de mensen in je eigen omgeving

70% van het werk voor hogeropgeleiden dat ontstaat wordt niet via vacatures vervuld, maar via het eigen netwerk van een organisatie of medewerker. Een goed begin om meer over 'werken' te weten te komen is praten met mensen over hun werk. Kijk eens in je familie en vriendenkring of er iemand is met wie je kunt praten over hun werk en de keuzes die zij hebben gemaakt. 

In de workshop ‘Netwerken’ krijg je tips en adviezen over hoe je je omgeving gebruikt om werk te vinden.

Meld je aan voor deze workshop in UvA Corsizio. In deze portal vind je alle trainingen, workshops, voorlichtingen, groepen en sessies van Studenten Services. 

Wat alumni doen

Check wat alumni van jouw opleiding voor werk doen, zowel direct na de studie als op lange termijn. In de voorlichting over LinkedIn worden de belangrijkste knoppen uitgelegd om een profiel te maken en werk te vinden. 

Je dient een minimaal profiel aan te maken om er gebruik van te kunnen maken. In onderstaande video zie je hoe je alumni van jouw opleiding kunt opzoeken, hun profielen kunt bekijken ter inspiratie en hoe je contact opneemt via LinkedIn.

Carrière-evenementen

Er worden op allerlei plekken carrière-evenementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse Carrieredagen, het Beta career event, of het International Talent Event Amsterdam. Op dit soort evenementen zijn vaak job fairs waar allerlei bedrijven zich presenteren. Zo kun je een beeld krijgen van allerlei soorten bedrijven.

Laat een goede indruk achter

Belangrijk is dan om een goede indruk achter te laten. Je kunt je voorbereiden voor deze ontmoetingen met potentiële werkgevers met onderstaande download.

Studievereniging

Bijna alle studieprogramma's hebben een eigen studievereniging. Veel van hen organiseren carrière-evenementen of andere evenementen die je helpen te orienteren op het werkveld. Meer informatie vind je op de website van jouw studievereniging. Voor een lijst van studieverenigingen kun je terecht op de website van de ASVA.

UvA Job board

Ook het actuele aanbod aan vacatures in de UvA Job board kan je helpen te oriënteren op werk. Je kunt hier alleen inloggen als je student bent aan de UvA of pas bent afgestudeerd aan de UvA.

Tip !

Gun jezelf eerst een periode van 'vrijblijvende oriëntatie'  in plaats van meteen te solliciteren. Je mag eerst onderzoeken en dan met meer kennis van zaken en focus solliciteren. Of zoek een parttime baan waarnaast je genoeg tijd overhoudt om dit te doen.